Driftinfo

TV, telefoni och utlämning av ny utrustning

Tre aktuella frågor tar vi upp här:

  • Ändringar för telefonin
  • Nya TV-boxarna
  • Utlämning av ny utrustning.

OBS: Föreningen står för gratis installationshjälp och support. Meddela oss via mail om ni behöver detta.

Ändringar för telefonin

Bredbandstelefonin (dvs 0498-nummer via internet) försvinner om och när man installerar nya routern. Ta hjälp av Stenkyrkafiber om ni är beroende av den fasta telefonen via internet. Även övriga 0498-nummer kommer att försvinna så småningom så det finns anledning att ordna med detta redan nu:

  • Vänta med att installera routern för att kunna fortsätta med bredbandstelefonin
  • Eller avsluta 0498 och använd mobilen istället, det går att koppla den till bredbandet om man har dålig täckning. Stenkyrkafiber hjälper till med det om ni behöver, men ta gärna hjälp av någon i er närhet om det går.
  • För dem som har behov av en telefon med stora knappar eller extra bra ljud så hjälper vi till med det också.

TV-problemen

Efter omläggningen till nytt avtal har många blivit av med TV-kanalerna. Om ni har tappat kanalerna på en eller båda av TV-boxarna så ska ni ringa 020 20 20 70 för att få hjälp. Telia har lovat snabb hjälp där. Får ni inte tillräcklig hjälp för att komma igång så kontakta oss i styrelsen.

Nyhet: Ni som behöver två TV-boxar får nu en till från Stenkyrkafiber så att ni har två TV-boxar av den nya modellen. Den gamla modellen ska skrotas. Om ni redan har hämtat utrustning så kan ni hämta en extra TV-box på nedanstående tider. Meddela föreningen vilken tid ni väljer så att vi har tillräckligt på lager.

Ny utrustning för er som inte hämtat

Ni som inte kunde hämta ut ny utrustning den 21 januari får några andra möjliga utlämningstider nedan. Anmäl vilken av tiderna ni väljer via mail, så att vi har rätt antal prylar tillgängliga. Vi har inte kapacitet att lämna ut till en medlem i taget. Det går utmärkt att skicka ombud eller att hämta för flera medlemmar. ID-handling behövs men ingen fullmakt krävs.

  • 22 april kl 14:00 i Folkets Hus (strax efter årsstämman som börjar kl 13)
  • 20 maj kl 13:00 i Församlingshemmet (i korsningen mellan kyrkan och Prästgården)
  • 2 juli kl 13:00 i Församlingshemmet (i korsningen mellan kyrkan och Prästgården)