Gruppavtal Öppen fiber

Nytt avtal med Telia är klart

Vi har fått ett nytt gruppavtal med Telia. Rättare sagt två nya gruppavtal som man kan välja mellan.

Ni som idag har Öppen fiber

Ni som idag har Öppen fiber kan om ni vill fortsätta med det. Men de nya gruppavtalen är så pass attraktiva så att ni bör kolla in dem längre ner här på sidan!

Om ni fortsätter med Öppen fiber så har ni mest kontakt med Telia och minimal kontakt med fiberföreningen. Men ni betalar en medlemsavgift till föreningen och får en ”kick-back” från Telia, totalt pris blir 360 kronor per år som ni ska betala till föreningen.

Ni som idag har gruppavtal eller vill skaffa gruppavtal

Ni som idag har gruppavtal eller vill byta från Öppen fiber till gruppavtal kommer att få två alternativ, ett MED TV-box och ett alternativ UTAN TV-box. De båda alternativen beskrivs längre ner här på sidan. Båda alternativen innebär lägre pris än tidigare och avsevärt ökad hastighet. Hastigheten har hittills varit 100Mbps/10Mbps vilket betyder 100Mbps nedåt från internet till era enheter och 10Mbps uppåt till internet. De flesta användare brukar ta emot mer data än de skickar, därför är det vanligt att tjänsterna ser ut på det viset.

De nya avtalen innebär en hastighet på 1000Mbps/1000Mbps, dvs 10 gånger så snabbt nedåt och 100 gånger så snabbt uppåt! Det kan man även skriva som 1Gbps/1Gbps.

Nytt gruppavtal med TV-box

Om man vill fortsätta sitt gruppavtal med TV-box så har priset gått ner med 50 kronor per månad, dvs ett pris på 299 kronor per månad. I avtalet ingår två TV-boxar. ”Billigare och mycket snabbare” är en bra sammanfattning.

Nytt gruppavtal UTAN TV-box

Ett nytt alternativ till gruppavtal finns också tillgängligt. Detta alternativ är intressant dels för er med Öppen fiber och dels för er som vill ”streama” TV-utbudet och inte behöver någon TV-box. Samma nya, höga hastighet som nämnts ovan, dvs 1Gbps/1Gbps, och ett pris som hamnar på 249 kronor per månad. Observera att Telia Play inte finns tillgängligt i detta avtal, det är ett rent bredbandsavtal. Men naturligtvis har man tillgång till de vanliga gratis streamingtjänsterna som t ex SVT Play och TV4 Play.

För er som idag har Öppen fiber kan detta vara intressant eftersom ni slipper beställa och avbeställa tjänster. Allt fungerar per automatik när ni kommer till stugan.

Att byta mellan avtalen

Det kostar ingenting att byta mellan de två avtalen eller från/till Öppen fiber. Men man kan bara byta en gång om året.

Frågor?

Ställ gärna frågor till oss i styrelsen så att vi kan förbättra den här informationen ytterligare.